Strip steak je znám i pod názvem New York strip. Jedná se o silnější marinovaný plátek hovězího nízkého roštěnce grilovaný pod poklopem na dobře rozpáleném roštu grilu.
Ingredience:
500 g | nízkého roštěnce |
3 ks | sroužky česneku |
1/4 šálku | čerstvé citronové šťávy nebo vinného octa |
1/2 šálku | olivového oleje |
2 lžičky | worchesterské omáčky |
1 lžička | mletého barevného pepře |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na plátky 2,5-3 cm silné, odstraníme přebytečný tuk
2. Z citronové šťávy nebo vinného octa, worcesterské omáčky, oleje, prolisovaného česneku, pepře a soli připravíme marinádu
3. Steaky potřeme marinádou a necháme 1 hodinu marinovat
4. Maso vložíme na dobře rozpálený gril a grilujeme pod poklopem, 6 minut z každé strany při vyšší teplotě
5. Hotové steaky necháme odpočinout 5 minut a pak ihned podáváme, střed by měl být tmavě růžový, šťavnatý.
Takto připravené hovězí se dá stejně připravit i na pánvi na menším množství oleje. Opět maso opékáme zaklopené, třeba pokličkou.