REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steaky ze svíčkové s omáčkou Bloody Mary

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované marinované hovězí steaky podávané s omáčkou Bloody Mary.


Ingredience:
4 ks (každý 230 g)steaků z hovězí svíčkové
Na marinádu:
4 lžíceocta Balsamico
2 lžíceolivového oleje
2 lžícetmavé sójové omáčky
Na omáčku:
1 kgvelmi zralých rajčat
1/2 šálkunakrájené cibule
1/2 šálkuhovězího vývaru
1/4 šálkuvodky
1 lžičkanasekaného čerstvého koriandru
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkasoli
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžícešťávy z limetky
2 ksšalotky
sůl

Postup:

1. Připravíme si marinádu; sójovou omáčku smícháme s octem a olivovým olejem
2. Očištěné steaky vložíme do mělké nádoby, přelijeme připravenou marinádou a necháme v chladu alespoň 2 hodiny marinovat, jednou nebo dvakrát maso otočíme
3. Pak si připravíme omáčku; velmi zralá, oloupaná a na menší kousky nakrájená rajčata, na drobno nakrájené šalotky i cibuli, na jemno nasekaný koriandr, mletý kmín, sůl, šťávu z limetky, worcesterskou omáčku, hovězí vývar a vodku rozmixujeme na jemno, přelijeme do hrnce, přivedeme k varu a necháme mírně vařit asi 5 minut
4. Potom marinované steaky grilujeme na středně horkém grilu asi 3 – 6 minut z každé strany, podle toho, jak je máte rádi (během grilování jednou otočíme) a podáváme s omáčkou Bloody Mary.

Doporučení:

Místo čerstvých rajčat můžeme použít konzervovaná nebo rajčatový protlak.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy