REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steaky s chimichurri omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované hovězí steaky podávané s pikantní chimichurri omáčkou.


Ingredience:
800 ghovězích svíčkové (roštěné)
300 ghrubé mořské soli
1 lžíceolivového oleje
mletý pepř
Na omáčku chimichurri:
3 lžíceolivového oleje
3 lžícečerveného vinného octa
1 lžícenasekaného oregana
2 lžičkynasekaného rozmarýnu
1 lžičkapálivé mleté papriky
1/2 lžičkychilli koření
2 hrstinasekané hladkolisté petrželky
1 ksstroužku česneku
1 ksbobkového listu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme chimichurri omáčku; do mísy dáme červený vinný ocet, olivový olej, nadrcený bobkový list, oloupaný utřený stroužek česneku, chilli koření, pálivou papriku, na drobno nasekaný rozmarýn, oregano i petrželku, sůl a mletý pepř, vše dobře promícháme a dáme stranou
2. Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme přes vlákno na plátky, zlehka po obou stranách naklepeme, napíchneme na grilovací špejle, potřeme olejem, posolíme hrubou mořskou solí a dáme na hodinu do ledničky odležet
3. Pak je vyndáme, zbavíme soli, opepříme a grilujeme 7 minut z každé strany
4. Podáváme s omáčkou chimichurri.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy