Kozí sýr je díky své nezaměnitelné chuti ideálním doplňkem do jarních a letních salátů. Vyzkoušejte například tento jednoduchý lehký obědový salát právě s kozím sýrem, který se nechá v troubě, po dobu asi dvou minut, na 150 stupňů rozehřát a mírně povolit.
Ingredience:
200 g | bio kozího sýru |
150 g | listového špenátu v bio kvalitě |
1 hrst | ořechů v bio kvalitě – dle chuti, doporučujeme vlašské |
1 hrst | rajčat v bio kvalitě |
50 ml | ořechového oleje v bio kvalitě |
1 lžička | medu v bio kvalitě |
šťáva z bio citronu | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Začněte se zálivkou – med krátce ohřejte a poté do něj vmíchejte olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše důkladně vyšlehejte do hladké směsi.
- V míse si připravte očištěné listy špenátu, které následně ochuťte zálivkou. Poté přidejte rajčata a ořechy.
- Na závěr si přichystejte sýr, který nechte v troubě po dobu asi dvou minut na 150 stupňů. Podávejte společně se salátem.
Recept k článku: Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí