REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studený salát s pomerančovými kapustičkami a zázvorem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme jako lehký obědový salát, který můžete ozdobit hoblinkami pomerančové kůry, vytvořenými pomocí speciální škrabky na citrusovou kůru.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
3 varné sáčky rýže Uncle Ben´s Tricolo (tj. 375 g)
300 grůžičkové kapusty
4 lžičkyjemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 lžičkyjemně nastrouhané pomerančové kůry
1 ksmalé nadrobno nasekané cibulky (nejlépe šalotka)
panenský olivový olej
voda
sůl

Postup:

1. Rýži uvaříme podle návodu, tj. 20 minut v osolené vodě
2. Růžičkovou kapustu očistíme, vhodíme do vroucí vody a vaříme 5 minut, poté scedíme, přendáme do hrnce s ledovou vodou (nejlépe s kostkami ledu) a po pár minutách opět scedíme, spolu s rýží necháme zcela vychladnout
3. Kapustičky překrojíme napůl, smícháme s rýží, zázvorem, pomerančovou kůrou a cibulkou
4. Nakonec salát zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí.

Poznámka:

Recept z článku Tři barvy rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy