REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplý čočkový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento salátek podáváme jako samostatný pokrm spolu s čerstvým pečivem, ale hodí se i jako zdravá příloha k masu či rybě.


Ingredience:
1 hrnek (250 ml)zelené čočky
5 kscherry rajčátek
2 ksstonky řapíkatého celeru
2 ksstroužky česneku
2 ksmrkve
1 kspyramidový sáček Svíčková (Vitana)
1 kstak 15 cm bílé části pórku
1 kscibule
4 lžíceolivového oleje
1 lžícebalzamikového octa
1 lžičkacukru
voda
sůl dle chuti

Postup:

1. Čočku propláchneme, dáme do hrnce, přidáme 3 hrnky (250 ml) vody, pyramidový sáček nebo koření (celý pepř, bobkový list, nové koření, snítku tymiánu), které si dáme do plátýnka nebo “čajítka”, vaříme 20 minut, pak přiklopíme a necháme dojít doměkka cca 10 minut
2. Přendáme do sítka a necháme okapat, koření vyhodíme
3. V dostatečně velké pánvi rozpálíme olej a zeleninu pokrájíme na drobné kostičky, vhodíme do pánve a restujeme 10 minut
4. Česnek nasekáme a přidáme k zelenině, přidáme také balzamikový ocet, cukr a sůl dle chuti, restujeme do odpaření octa
5. Do pánve přidáme čočku, promícháme a dosolíme dle chuti, krátce prohřejeme
6. Nakonec přidáme na kostičky pokrájená rajčata, podáváme jako samostatný pokrm s čerstvým pečivem, ale hodí se i jako zdravá příloha k masu či rybě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy