REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestky v kabátku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky plněné švestkami a zavařeninou, rumem a ořechy, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
150 gmoučkového cukru
150 gtuku
1 ksžloutku
trochu citronové šťávy
špetka soli
tuk na vymazání tuku
moučkový cukr na posypání
Na náplň:
500 gšvestek
trochu rumu
pikantní zavařenina
nastrouhaná jádra ořechů podle potřeby

Postup:

1. Z prosáté polohrubé mouky, moučkového cukru, změklého na menší kousky nakrájeného tuku, žloutku, citronové šťávy a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout
2. Pak z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a pokrájíme na čtverce tak velké, aby se do každé dala zabalit švestka
3. Omyté, osušené, vypeckované švestky položíme na těsto, naplníme zavařeninou smíchanou s rumem a na jemno nastrouhanými ořechy, pak protilehlé konce těsta povytáhneme a ve středu koláčku pevně stiskneme
4. Přendáme na tukem vymazaný plech, vložíme do trouby a při 180 °C pečeme dozlatova, ještě horké posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy