REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tartaletky s čokoládou a pistáciemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené domácí košíčky naplněné hladkým smetanovým krémem, ozdobené nasekanými pistáciemi, servírované důkladně vychlazené v lednici.


Ingredience:
Ingredience (na 8 kusů):
1 hrnekhladké mouky
1 hrnekmandlí
1/2 hrnkukakaa
4 lžícekokosového oleje
4 lžícevody
2 lžícemedu
1 lžícenastrouhané pomerančové kůry
2 lžičkymleté skořice
Na náplň:
200 ghorké čokolády
3/4 hrnkusmetany na šlehání
pistácie
Ostatní:
food procesor, formičky na tartaletky

Postup:
  1. Do food procesoru nasypte všechny suroviny na těsto a nechejte je rozmixovat na hladkou hmotu, pokud by bylo těsto velmi drobivé, přidejte ještě trochu vody
  2. Hotové těsto rukama vtlačte do formiček na tartaletky a dno propíchněte na několika místech pomocí vidličky
  3. Takto připravené tartaletky pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 15 minut
  4. Upečené tartaletky nechte vychladnout a připravte si náplň; smetanu nalijte do hrnce, přidejte na kostky nalámanou čokoládu, stáhněte zdroj tepla a za stálého míchání metličkou vyšlehejte hladký krém
  5. Vychladnuté tartaletky vyklopte z formiček a naplňte je krémem, navrch je posypte nasekanými pistáciemi a nechte na 1 hodinu ztuhnout v ledničce.
Poznámka:

Recept připravila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša.“ Další recepty najdete blog.kitchenaid.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy