REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkový koláč s mandlovou drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Drobenkový koláč ozdobený švestkami, pečený nadvakrát.


Ingredience:
300 gmletých mandlí
250 gmásla
225 gtřtinového cukru
165 ghladké mouky
50 gmandlových lupínků
1 lžičkanastrouhané citronové kůry
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkaprášku do pečiva
15-18 ksšvestek
2 ksvajec
mletá skořice na poprášení
třtinový cukr na pocukrování
máslo na vymazání formy

Postup:

1. Z dobře vychlazeného na menší kousky nakrájeného másla, cukr a na jemno mletých mandlí vypracujeme drobenku a polovinu drobenky dáme stranou
2. K drobence přidáme 140 g prosáté hladké mouky, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, promícháme a vypracujeme hladké těsto
3. Těsto rukama vtiskneme na dno i lehce do boku do máslem vymazané a pečicím papírem vyložené koláčové formy, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 15-20 minut), pak necháme 10 minut chladnout
4. Z odložené drobenky odsypeme pár lžic, přidáme k ní vajíčka, zbylou hladkou mouku, mletou skořici, prášek do pečiva a vše vymícháme do měkkého těsta, přendáme na koláč, navrch naskládáme polovinu pokrájených švestek, pocukrujeme a poprášíme skořicí
5. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut, pak přidáme druhou polovinu švestek, opět pocukrujeme a pečeme dalších 10 minut, nakonec posypeme švestky zbylou drobenkou, mandlovými lupínky a ještě 20 minut dopečeme dozlatova
6. Necháme zchladnout a nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy