REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkový koláč s drobenkou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč se švestkami a drobenkou, posypaný mandlovými lupínky, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
200 mlzakysané smetany
1,5 kgšvestek
180 gpolohrubé mouky
85 gcukr krupice
2 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
0,5 kssáčku prášku do pečiva
5 lžicrozpuštěného másla
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
Na drobenku:
80 gpolohrubé mouky
50 gmoučkového cukru
50 gmásla
0,5 lžičkyskořice
mandlové lupínky na posypání

Postup:

1. Do mísy dáme zakysanou smetanu, krupicový cukr, vanilkový cukr, rozklepnutá vejce, rozpuštěné máslo a promícháme dohladka, pak přidáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva a vše dobře spojíme
2. Pekáček o rozměru 20×30 cm vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme připravené těsto a rovnoměrně rozetřeme
3. Poklademe slupkou dolů, rozpůlenými, vypeckovanými švestkami tak, aby byla celá plocha pokryta
4. Pak posypeme drobenkou, navrch rozhodíme mandlové lupínky a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 50 minu).

Příprava drobenky:
Prosátou polohrubou mouku promneme, čistými prsty namočenými ve studené vodě, s moučkovým cukrem, rozměklým máslem a mletou skořicí.

Doporučení:

Můžeme použít i jiné ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy