REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce knedlíků z odpalovaného (odpařovaného) těsta, plněné švestkami, posypané tvarohem a cukrem, omaštěné rozpuštěným máslem.


Ingredience:
600 gčerstvých nebo
kompotových švestek
450 ghrubé mouky
150 gmásla na omaštění
150 gcukru moučka
150 gtvarohu
20 gmásla
10 gsoli
1 ksvejce
0,3 lmléka
voda

Postup:

1. Do horkého mléka přidáme máslo, mírně osolíme a za neustálého promíchávání zasypeme prosátou hrubou moukou (trochu odložíme na pozdější vyválení těsta), vzniklé těsto stále mícháme, až se částečně odpaří a přestane lepit na stěny nádoby
2. Odpařené těsto necháme za občasného promíchání prochladnout
3. Do prochladlého těsta přidáme vejce, těsto propracujeme, až je hladké a tažné, rozválíme ho na tenký plát a nakrájíme na čtverce asi 4×4 cm velké
4. Na jednotlivé čtverce pak klademe, vždy po jednom kusu, opláchnuté a otřené čerstvé nebo kompotové švestky, pečlivě je sbalíme do tvaru knedlíku
5. Knedlíky pak vkládáme do vařící, mírně osolené vody a zvolna vaříme (krátce po zavaření je opatrně zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu) až nám vyplavou, pak je ještě chvíli povaříme
6. Při servírování posypeme okapané knedlíky jemně nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy