REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené knedlíky plněné švestkami, podávané posypané mákem a cukrem, přelité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
500 gšvestek
300 ghrubé mouky
200 gmásla
500 mlmléka
3 ksvajec
tolik kostek cukru kolik je švestek
voda
sůl
Na posypání:
100 gmletého máku
100 gmoučkového cukru

Postup:

1. V kastrolu s nepřilnavým dnem přivedeme k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla, přisypeme hrubou mouku a za stálého míchání necháme těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol, těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout
2. Švestky důkladně omyjeme, osušíme, vypeckujeme a místo pecky dovnitř vložíme kostku cukru
3. Do zchladlého těsta postupně zapracujeme vejce a na pomoučeném vále znovu propracujeme, pak vyválíme asi 0,5 cm plát, rozkrájíme na 5×5 cm čtverce (podle velikosti plodů), do každého zabalíme švestku a vytvarujeme knedlíky
4. Vaříme zvolna v mírně osolené vařící vodě 5-10 minut a když vyplavou napovrch ještě chvíli povaříme, hotové knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára
5. Na talíři je posypeme mletým mákem, cukrem a přelijeme rozpuštěným zbylým máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy