REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z odpalovaného těsta připravené knedlíky, plněné vypeckovanými, cukrem oslazenými švestkami, uvařené ve vodě, okapané servírované pocukrované, posypané mletým mákem a přelité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
350 ghrubé mouky
100 gmásla
500 mlmléka
20 ksšvestek
2 ksvejce
moučkový cukr
máslo
voda
mák
sůl

Postup:

1. Do hrnce se silným dnem nalijeme mléko, přidáme tuk a osolíme, přivedeme k varu a když se směs začne vařit, odpalujeme těsto (za stálého míchání necháme těsto zhoustnout, mícháme), dokud se nepřestane lepit na vařečku
2. Dáme směs vychladnout a pak přidáme dvě vejce, řádně prohněteme, necháme v lednici odpočinout
3. Vytvoříme z těsta váleček, z něhož vykrajujeme špalíčky, které rozmáčkneme v dlani tak, aby vznikla placka, do které zabalíme vypeckovanou švestku, jejíž vnitřek jsme pocukrovali
4. Knedlíky zavařujeme v osolené vodě 5-8 minut
5. Na talíři sypeme mletým mákem, který jsme smíchali s moučkovým cukrem, přeléváme máslem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy