REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové knedlíky z kynutého těsta s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté ovocné knedlíky patří jistě do naší pokladnice české kuchyně. Tyto, naplněné švestkami, se servírují posypané rozemletým mákem smíchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem, případně dozdobené pribiňáčkem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
350 ghrubé mouky
20 gdroždí
250 mlmléka
2 lžícemoučkového cukru
2 lžícemásla
16 ksvětších švestek
1 ksvejce
špetka soli
osolená voda
mák, cukr a máslo na posypání a přelití hotových knedlíků

Postup:

1. Do mísy přesijeme hrubou mouku, vytvoříme v ní důlek, rozdrobíme droždí s cukrem, zalijeme částí vlažného mléka, přihrneme moukou a necháme vzejít kvásek
2. Tak po 15 minutách přidáme ostatní suroviny o stejné teplotě, vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout v teple
3. Po vykynutí odebíráme kousky, tvoříme placičky, do nichž balíme proslazené švestky, z této dávky vyjde 16 knedlíků
4. Knedlíky vaříme 8 minut v mírně osolené vodě, po vyjmutí roztrhneme vidličkou
5. Podáváme s mákem, který jsme umleli a smíchali s moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem, případně dozdobíme pribiňákem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy