REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové buchty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buchty z kynutého těsta plněné kompotovanými švestkami ochucenými skořicovým cukrem, potřené máslem, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
500 gpolohrubé mouky
80 gcukru
80 gmásla
25 gdroždí
250 mlmléka
1 ksvejce
špetka citronové kůry
špetka soli
Na náplň:
okapané kompotované švestky
skořicový cukr
Ostatní:
máslo na potření
moučkový cukr na posypání

Postup:
  1. Z rozdrobeného droždí, lžíce mouky, lžičky cukru a trochu vlažného mléka připravíme kvásek
  2. Do mísy prosijeme zbylou polohrubou mouku, přidáme zbylý cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli, zbylé mléko, rozklepnuté vejce, rozpuštěné zchladlé máslo, kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém, místě asi 1 hodinu kynout
  3. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 20 stejně velkých kousků, z každého vytvarujeme placičku a zabalíme do ní asi 3 půlky švestek s trochou skořicového cukru
  4. Buchty potřeme rozpuštěným máslem, naskládáme do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut)
  5. Před podáváním hodně posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy