REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta na chutné ovocné knedlíky, tentokrát s náplní ze zmrazených švestek, ovšem pokud použijete čerstvé, vůbec nic se nestane :).


Ingredience:
1 kgzmrazených švestek
160 ghrubé mouky
120 gkrupice
50 gmásla
2 ksvajec
1/4 lmléka
tvaroh na posypání knedlíků
moučkový cukr na posypání
voda na uvaření knedlíků
sůl

Postup:

1. Do vařícího mléka vsypeme krupici a přidáme 10 g másla, osolíme a z hmoty uvaříme hustou kaši
2. Uvařenou kaši vyklopíme do hrubé mouky připravené na válu a vychladlou zpracujeme v těsto, nezapomeneme přidat obě vajíčka
3. Z hotového těsta vytvoříme váleček; z něho dokrajujeme jednotlivé kousky, do kterých balíme do sucha otřené švestky
4. Knedlíky vaříme ve slané vodě asi 10 minut
5. Na talíři uvařené švestkové knedlíky sypeme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a poléváme rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy