REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švédské hamburgery

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené hamburgery z hovězího masa a dalších ingrediencí, podávané v bulce se smetanovým dipem, brusinkovým kompotem a salátem.


Ingredience:
400 gmletého hovězího masa
1 ksstroužku česneku
1 ksvejce
1 kscibule
olej na smažení
mletý pepř
sůl
Na smetanový dip:
100 gkysané smetany
2 lžíceostrého kečupu
1 lžičkaworchesteru
1 lžičkamedu
1 lžičkacitronové šťávy
1 ksmrkve
0,5 ksjablka
1 větvičkakopru
sůl
Na dohotovení:
4 kssezamových bulek
4 lžičkybrusinkového kompotu
salát

Postup:

1. Mleté hovězí maso smícháme s oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, vejcem, oloupaným prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem
2. Z připravené směsi vytvoříme 4 placičky, které postupně opečeme na rozehřátém oleji asi 5 minut z každé strany
3. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké nudličky, minutu povaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
4. Do misky dáme kysanou smetanu, kečup, med, citronovou šťávu, worchester, okapanou mrkev, očištěné jablko nakrájené na tenké nudličky, na drobno nasekaný kopr a dobře vše promícháme, podle potřeby dosolíme
5. Spodní část bulek krátce opečeme pod grilem nebo na suché pánvi, potřeme smetanovým dipem, položíme na ně opečené hamburgery, přidáme lžičku brusinkového kompotu, ozdobíme lístkem salátu a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy