REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švédské masové kuličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté maso, opečené ve tvaru kuliček, servírované s omáčkou posypané koprem.


Ingredience:
400 gvepřového mletého masa
85 gstrouhanky
400 mlhovězího vývaru
2 lžícehladké mouky
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1 lžícekopru + k podávání
1 ksvejce
1 ksmalé cibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme mleté vepřové maso, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, najemno nasekaný kopr, rozšlehané vejce, vše dobře promícháme, podle chuti osolíme a opepříme
2. Mezi dlaněmi ze směsi vyválíme dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu a v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran kouličky zvolna opečeme
3. Pak kuličky vyndáme, v pánvi necháme rozpustit máslo, vsypeme hladkou mouku, za stálého míchání dvě minuty opékáme, poté opatrně vlijeme horký hovězí vývar a necháme do zhoustnutí patnáct minut vařit 4. Nakonec do omáčky vrátíme masové kuličky, prohřejeme, posypeme nasekaným koprem a podáváme s bramborovou kaší a brusinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy