Kokosové řezy s čokoládovou polevou plněné mléčnou kokosovou náplní.
Ingredience:
Na těsto: | |
6 ks | vajec |
1 ks | balíček prášku do pečiva |
170 g | cukru |
150 g | polohrubé mouky |
4 lžíce | kakaa |
100 ml | oleje |
mouka na vysypání | |
plechu | |
tuk na vymazání plechu | |
Na krém: | |
200 g | másla |
180 g | cukru |
150 g | kokosu (kokosové moučky) |
200 m | mléka |
Na kaši: | |
150 ml | mléka |
2 lžíce | hladké mouky |
Na polevu: | |
100 g | čokolády na vaření |
100 g | tuku (100 %) |
Postup:
1. V míse vyšleháme vejce s cukrem a olejem
2. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem
3. Těsto nalijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme, při teplotě kolem 170 °C, asi 20-30 minut
4. Z mléka a hladké mouky uvaříme hustou kaši, necháme ji vychladnout
5. Kokos spaříme vařícím mlékem, necháme vychladnout
6. V míse vyšleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlou kaši, na závěr vešleháme kokos, touto směsí potřeme upečený a vychladlý korpus
7. Řezy polijeme čokoládovou polevou a moučník necháme ztuhnout v lednici nejlépe do druhého dne.
Příprava polevy:
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu na vaření a 100 % tuk, důkladně rozmícháme.