Upečený korpus potřený náplní z našlehaného mascarpone, ricotty a cukru, přelitý čokoládovou polevou.
Ingredience:
100 g | cukru krupice |
80 g | hladké mouky |
80 g | másla |
5 ks | vajec |
3 lžíce | kakaa |
hotová čokoládová poleva | |
Na náplň: | |
250 g | mascarpone |
250 g | ricotty |
1 lžíce | moučkového cukru |
Postup:
1. Nejdříve si připravíme náplň; v míse našleháme mascarpone, ricottu a moučkový cukr
2. Máslo utřeme do pěny, opatrně vmícháme kakao, postupně žloutky pokojové teploty a ušlehaný tuhý sníh z bílků s cukrem střídavě s prosátou hladkou moukou
3. Těsto rozetřeme na plech 25 x 30 cm vyložený pečicím papírem, pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut a necháme vychladnout
4. Korpus potřeme připravenou náplní, necháme chvíli v chladničce a pak přelijeme čokoládovou polevou
5. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.