REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sváteční řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený náplní z našlehaného mascarpone, ricotty a cukru, přelitý čokoládovou polevou.


Ingredience:
100 gcukru krupice
80 ghladké mouky
80 gmásla
5 ksvajec
3 lžícekakaa
hotová čokoládová poleva
Na náplň:
250 gmascarpone
250 gricotty
1 lžícemoučkového cukru

Postup:

1. Nejdříve si připravíme náplň; v míse našleháme mascarpone, ricottu a moučkový cukr
2. Máslo utřeme do pěny, opatrně vmícháme kakao, postupně žloutky pokojové teploty a ušlehaný tuhý sníh z bílků s cukrem střídavě s prosátou hladkou moukou
3. Těsto rozetřeme na plech 25 x 30 cm vyložený pečicím papírem, pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut a necháme vychladnout
4. Korpus potřeme připravenou náplní, necháme chvíli v chladničce a pak přelijeme čokoládovou polevou
5. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy