Recept na chutný pečený korpus potřený máslovým krémem umíchaným s tvarohem, ozdobený jahodami a strouhanou čokoládou.
Ingredience:
Na těsto: | |
210 g | polohrubé mouky |
180 g | cukru |
50 g | másla |
20 g | kakaa |
6 ks | vajíček |
1 sáček | vanilkového cukru |
tuk na vytření plechu | |
hrubá mouka na vysypání plechu | |
Na krém: | |
250 g | másla |
200 g | moučkového cukru |
125 g | tvarohu |
několik lžic mléka | |
Ostatní ingredience: | |
250-300 g | jahod |
strouhaná čokoláda |
Postup:
1. Žloutky utřeme s polovinou dávky cukru, z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbylý cukr
2. Sníh promícháme se žloutky s cukrem, opatrně vmícháme prosátou mouku a nakonec pozvolna, za stálého míchání, přikápneme rozpuštěné, prochladlé máslo
3. Kakao rozmícháme s malým množstvím horké vody a vmícháme do těsta
4. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem, který předem vymažeme tukem a vysypáme moukou
5. Ve středně vyhřáté troubě korpus upečeme 6. Změklé máslo ušleháme spolu s cukrem, prolisovaným tvarohem a potřebným množstvím mléka, připravíme si tak krém, který rozprostřeme na prochladlý korpus koláče
7. V této fázi na dezert poklademe omyté a dobře okapané jahody a povrch ještě posypeme strouhanou čokoládou
8. V lednici necháme koláč chvíli vychladit, pak ho nakrájíme a můžeme servírovat.