REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švábka z jižních Čech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z rozmáčený chleba povařeného s kořenovou zeleninou, zjemněná mlékem.


Ingredience:
2 kskrajíce staršího chleba
1 ksvejce
2 dlmléka
120 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
drcený kmín
česnek (nemusí být)
voda
sůl

Postup:

1. Starší chléb rozlámeme a zalijeme studenou vodou, po několika hodinách dáme vařit se špetkou soli, drceným kmínem a strouhanou kořenovou zeleninou
2. Rozvařený chléb rozšleháme, přilijeme mléko, případně rozšlehané vejce a necháme přejít varem
3. Polévku můžeme podle chuti okořenit rozetřeným česnekem se solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy