REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šupitalka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jihočeská polévka.


Ingredience:
2 kskrajíce staršího chleba
1 ksvejce
2 dlmléka
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
podle chuti česnek
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Starší chléb nakrájíme na kostičky a zalijeme studenou vodou
2. Po rozmočení ho dáme vařit se špetkou soli, kmínem a strouhanou očištěnou zeleninou
3. Rozvařený chléb rozšleháme, přilijeme mléko, popřípadě s rozšlehaným vejcem a necháme přejít varem
4. Polévku podle chuti můžeme dokořenit rozetřeným česnekem se solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy