REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šumavské kyselo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato hustá polévky z hub, vajíček a dalších ingrediencí je zahuštěná jíškou a ochucená šlehačkou.


Ingredience:
4 ksmenší brambory
4 ksvejce
1 hrstsušených hub
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
1 dlšlehačky
1 lvody
trochu cukru
kmín
ocet
sůl

Postup:

1. Do hrnce nalijeme 1 l vody, přidáme 2-3 lžíce octa, špetku soli a vše uvedeme do varu, když voda vře, vyklepneme do ní vejce a každé opatrně zastřeme bílek přes žloutek, vaříme 2 minuty, potom vejce vyjmeme a dáme vedle na talíř
2. Do odvaru nasypeme sušené houby, které trochu překrojíme, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, ochutíme kmínem, vaříme doměkka
3. Na pánvi nebo v malém kastrůlku připravíme jíšku; mouku necháme zpěnit na rozpáleném másle, polévku jíškou zahustíme
4. Přidáme šlehačku, chvíli ji povaříme, dochutíme solí, cukrem a octem
5. Nakonec do polévky vložíme zastřená vejce a prohřejeme je.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy