REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunkový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koule ze zeleniny, kostiček pečiva, hub, šunky a sněhu z bílků, uvařené v páře, podávané jako příloha.


Ingredience:
100 gšunky
4 ksžampiony
3 ksrohlíky
2 ksšalotky
2 ksvejce
5 lžicsmetany 31 a více %
1,5 lžícemásla
1 lžícenaekané petrželky
muškátový oříšek
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájené na kostičky prosušíme v troubě vyhřáté na 140 °C tak 5-7 minut
2. Šunku, šalotky a žampiony nakrájíme nadrobno
3. Na polovině výše uvedeného množství másla orestujeme šalotku, jakmile zesklovatí, přidáme šunku a žampiony, vše krátce orestujeme, ingredience osolíme a okořeníme pepřem
4. V hrnečku rozehřejeme zbylé máslo se smetanou, necháme vychladnout, pak prošleháme se žloutky, směs mírně osolíme, a okořeníme pepřem a špetkou muškátového oříšku
5. Nasypeme připravené kostičky pečiva, promícháme, přidáme nasekanou petrželku a směs šalotky, šunky a žampionů
6. Nakonec opatrně zamícháme tuhý sníh z bílků
7. Pomocí mokrých rukou tvoříme knedlíčky o velikosti asi 5 cm, klademe je na pařáček a přiklopené pokličkou vaříme v páře 6-7 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy