REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třený knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle opečené kostičky housky, smíchané s máslem vyšlehaným se solí, vejcem, žloutky, mlékem, nasekanou petrželovou natí a moukou, uvařené ve tvaru knedlíku v mokré utěrce. Skvělá příloha především k pečenému masu.


Ingredience:
200 ghousky nakrájené na kostičky
100 gmásla
6 lžichladké nebo polohrubé mouky
6 lžicmléka
1 lžícečerstvé petrželové natě
6 ksvajec
2 ksžloutky
voda
špetka soli
máslo na opečení housek

Postup:

1. V pánvi na troše rozpuštěného másla opečeme kostičky housky, odtavíme
2. Změklé máslo vyšleháme spolu se solí a střídavě do něj zapracujeme všechna vejce a mouku
3. Do těsta dále přidáme žloutky, mléko a důkladně vše propracujeme
4. Nakonec přidáme opečenou housku a nadrobno nasekanou zelenou nať petrželky
5. Těsto zabalíme do vlhké utěrky tak, aby mohlo během vaření zvětšit svůj objem, ve vroucí vodě vaříme asi 60 minut.

Doporučení:

Je lepší knedlík ihned po uvaření nakrájet nití na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy