REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šumavský knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dopředu uvařené, vystydlé brambory nastrouhané a smíchané s kostičkami housek, hrubé mouky, vejce a soli, vytvarované do šišek a uvařené doměkka.


Ingredience:
1 kgbrambor uvařených ve slupce
1 ksvětšího rohlíku
1 ksvejce
hrubá mouka dle potřeby
sůl

Postup:

1. Vystydlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme
2. Do brambor zamícháme vejce, hrubou mouku a na kostky nakrájenou housku
3. Těsto osolíme a vypracujeme dva válečky, ty vaříme asi 20 minut doměkka
4. Hotové knedlíky nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy