REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekové knedlíky bez vajec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohové knedlíky s kostičkami rohlíků a osmaženou slaninou. Petrželová nať vytvoří na řezu krásnou mozaiku.


Ingredience:
400 ghrubé mouky
250 ganglické slaniny (vcelku)
4 ksstarších rohlíků
1 hrstnasekané petrželové natě
1 lžícesádla
2 lžičkysoli
300 mvody

Postup:

1. Slaninu nakrájíme na kostičky
2. Ve větší pánvi rozpusíme sádlo a slaninu osmahneme
3. Stáhneme z plamene a vsypeme na kostičky pokrájené rohlíky
4. Řádně promícháme, necháme nasáknout tukem a vychládnout
5. Do mísy dáme mouku, sůl a vodu
6. Vymícháme polotuhé těsto
7. Přidáme směs z pánve a nasekanou petrželovou nať
8. Vše promícháme a necháme 15 minut odpočívat
9. Poté pomocí lžíce vykrajujeme těsto a v mokrých dlaních tvarujeme koule velikosti tenisáku
10. Vaříme v osolené vodě 12 minut od doby varu
11. Po uvaření knedle pomocí dvou vidliček „natrhneme“, aby unikla pára. Podáme např. s kysaným zelím a kusem masa.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy