Přílohové knedlíky s kostičkami rohlíků a osmaženou slaninou. Petrželová nať vytvoří na řezu krásnou mozaiku.
Ingredience:
400 g | hrubé mouky |
250 g | anglické slaniny (vcelku) |
4 ks | starších rohlíků |
1 hrst | nasekané petrželové natě |
1 lžíce | sádla |
2 lžičky | soli |
300 m | vody |
Postup:
1. Slaninu nakrájíme na kostičky
2. Ve větší pánvi rozpusíme sádlo a slaninu osmahneme
3. Stáhneme z plamene a vsypeme na kostičky pokrájené rohlíky
4. Řádně promícháme, necháme nasáknout tukem a vychládnout
5. Do mísy dáme mouku, sůl a vodu
6. Vymícháme polotuhé těsto
7. Přidáme směs z pánve a nasekanou petrželovou nať
8. Vše promícháme a necháme 15 minut odpočívat
9. Poté pomocí lžíce vykrajujeme těsto a v mokrých dlaních tvarujeme koule velikosti tenisáku
10. Vaříme v osolené vodě 12 minut od doby varu
11. Po uvaření knedle pomocí dvou vidliček “natrhneme”, aby unikla pára. Podáme např. s kysaným zelím a kusem masa.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.