REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunkoví šneci z listového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šneci z listového těsta, šunky a ochucené zakysané smetany, pečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
450 glistového těsta
125 gzakysané smetany
5 ksplátků šunky
čerstvá petrželka
čerstvá dobromysl
saturejka
bazalka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na placku, povrch poklademe plátky šunky a těsto přepůlíme
2. Jednu půlku potřeme tenkou vrstvou zakysané smetany, do které jsme přimíchali na drobno nasekanou petrželku i dobromysl, bazalku, saturejku, dochutili solí i pepřem a nakonec přiklopíme rozpůlenou částí se šunkou
3. Pak těsto srolujeme a rozkrájíme na proužky silné asi 2 cm
4. Šneky položíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut).

Doporučení:

Teplí nebo i studení šneci jsou vynikající v kombinaci s bílým vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy