Šneci z listového těsta, šunky a ochucené zakysané smetany, pečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
450 g | listového těsta |
125 g | zakysané smetany |
5 ks | plátků šunky |
čerstvá petrželka | |
čerstvá dobromysl | |
saturejka | |
bazalka | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na placku, povrch poklademe plátky šunky a těsto přepůlíme
2. Jednu půlku potřeme tenkou vrstvou zakysané smetany, do které jsme přimíchali na drobno nasekanou petrželku i dobromysl, bazalku, saturejku, dochutili solí i pepřem a nakonec přiklopíme rozpůlenou částí se šunkou
3. Pak těsto srolujeme a rozkrájíme na proužky silné asi 2 cm
4. Šneky položíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut).
Teplí nebo i studení šneci jsou vynikající v kombinaci s bílým vínem.