REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trhací chléb plněný slaninou a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bochník chleba šikovně rozkrájený do tvaru ježečka, naplněný plátky tvrdého sýra a angliské slaniny, dochucený prolisovaným česnekem a orestovanou jarní cibulkou.


Ingredience:
1 ksvelký bochník chleba
3-4 ksstroužky česneku
150-200 gplátků tvrdého sýra
150-200 gplátků anglické slaniny
1 svazekjarní cibulky
rostlinný nebo kvalitní olivový olej
bylinková sůl

Postup:
  1. Chléb rozkrájíme na „ježečka“
  2. Na oleji zprudka orestujeme nadrobno pokrájenou jarní cibulku, přidáme prolisovaný česnek, zamícháme, sundáme ze zdroje tepla
  3. Chléb postupně naplníme sýrem a anglickou slaninou
  4. Lžící nabíráme cibulku s česnekem a olejem, postupně ochutíme všechny mezery v chlebu
  5. Nakonec „ježečka“ posypeme bylinkovou solí
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C 8-10 minut
  7. Podáváme nejlépe ještě horké.
Doporučení:

Takto připravený chléb chutná jen tak, ale můžeme ho servírovat také spolu s vhodným dipem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy