Bochník chleba šikovně rozkrájený do tvaru ježečka, naplněný plátky tvrdého sýra a anglické slaniny, dochucený prolisovaným česnekem a orestovanou jarní cibulkou.
Ingredience:
1 ks | velký bochník chleba |
3-4 ks | stroužky česneku |
150-200 g | plátků tvrdého sýra |
150-200 g | plátků anglické slaniny |
1 svazek | jarní cibulky |
rostlinný nebo kvalitní olivový olej | |
bylinková sůl |
Postup:
- Chléb rozkrájíme na “ježečka”
- Na oleji zprudka orestujeme nadrobno pokrájenou jarní cibulku, přidáme prolisovaný česnek, zamícháme, sundáme ze zdroje tepla
- Chléb postupně naplníme sýrem a anglickou slaninou
- Lžící nabíráme cibulku s česnekem a olejem, postupně ochutíme všechny mezery v chlebu
- Nakonec “ježečka” posypeme bylinkovou solí
- Pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C 8-10 minut
- Podáváme nejlépe ještě horké.
Takto připravený chléb chutná jen tak, ale můžeme ho servírovat také spolu s vhodným dipem.