REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šneci z listového těsta s ajvarem, sýrem a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Populární křehcí šneci z listového těsta s paprikovou náplní, slaninou a sýrem. Podávané hostům na špejli jako netradiční „lízátka“.


Ingredience:
400 glistového těsta
150-200 gajvaru (papriková pasta)
150-200 anglické slaniny
3 hrstistrouhané goudy
1 ksvejce
špejle

Postup:

1. Těsto rozválíme na 3-4 mm silné pláty
2. Plát poteme rovnoměrně ajvarem, poklademe slaninou a posypeme sýrem
3. Zarolujeme a nakrájíme na 2 cm silná kolečka
4. Ta položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem
5. Troubu předehřejem asi na 210 °C a pečeme, dokud šneci nezezlátnou
6. Po vychlazení je napíchneme na špejle a podáváme k pivu nebo vínu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy