REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunko-sýrová žemlovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíky s cibulkou, sýrem a šunkou, přelité vajíčkovou směsí, pečené dozlatova.


Ingredience:
450 g šunky
220 gčedaru
630 mlpolotučného mléka
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkasoli
1 lžícemásla
1 lžíceplnotučné hořčice
10 ksvelkých vajec
8 ksrohlíků
5 ksjarních cibulek

Postup:

1. V míse smícháme rozklepnutá vajíčka, polotučné mléko, hořčici, mletou papriku a sůl
2. Třetinu na plátky nakrájených rohlíků poklademe na dno máslem vymazané zapékací mísy, posypeme polovinou na kousky nakrájené šunky, nasekaných jarních cibulek i na jemno nastrouhaného sýru, pak dáme druhou třetinu pokrájených rohlíků, přes ně zbylou šunku, cibulky i sýr a navrch zbylé pečivo
3. Vše zatlačíme do mísy, přelijeme vajíčkovou směsí, přikryjeme alobalem, zatížíme (plechovkou, talířem apod.) a dáme přes noc odležet
4. Žemlovku vyndáme z lednice, necháme 15 minut stát při pokojové teplotě, pak sundáme alobal, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 1 hodinu dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy