Rohlíky s cibulkou, sýrem a šunkou, přelité vajíčkovou směsí, pečené dozlatova.
Ingredience:
450 g | šunky |
220 g | čedaru |
630 ml | polotučného mléka |
1 lžička | mleté sladké papriky |
1 lžička | soli |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
10 ks | velkých vajec |
8 ks | rohlíků |
5 ks | jarních cibulek |
Postup:
1. V míse smícháme rozklepnutá vajíčka, polotučné mléko, hořčici, mletou papriku a sůl
2. Třetinu na plátky nakrájených rohlíků poklademe na dno máslem vymazané zapékací mísy, posypeme polovinou na kousky nakrájené šunky, nasekaných jarních cibulek i na jemno nastrouhaného sýru, pak dáme druhou třetinu pokrájených rohlíků, přes ně zbylou šunku, cibulky i sýr a navrch zbylé pečivo
3. Vše zatlačíme do mísy, přelijeme vajíčkovou směsí, přikryjeme alobalem, zatížíme (plechovkou, talířem apod.) a dáme přes noc odležet
4. Žemlovku vyndáme z lednice, necháme 15 minut stát při pokojové teplotě, pak sundáme alobal, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 1 hodinu dozlatova.