REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťouchané brambory se zelím a uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené rozšťouchané brambory smíchané s opečeným uzeným masem a podušeným zelím, posypané do křupava opečenou cibulkou.


Ingredience:
800 gbrambor
300 guzeného masa
2 kscibule
1 kssklenice sladkokyselého zelí
sádlo
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme na 1 lžíci rozehřátého sádla, přidáme částečně scezené překrájené zeli a zvolna dusíme doměkka
2. V pánvi na rozehřátém sádle opečeme uzené maso nakrájené na stejné velké kostičky
3. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v horké osolené vodě s trochou kmínu doměkka, pak scedíme a rozšťoucháme
4. Přidáme zelí, uzené maso, promícháme, posypeme oloupanou na drobno nakrájenou cibulí zlehka opečenou na sádle dokřupava a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy