REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunka v aspiku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ztuhlá směs z kostiček šunky, naložených hub, okurky, vajec, majonézy, šlehačky a želatiny.


Ingredience:
400 gšunky
130 gmajonézy
80 gnaložených hub
25 gneochucené želatiny
4-5 ksvajec uvařených na tvrdo
3 kssladkokyselé okurky
2 kskapie
1 lžícecitronové šťávy
5 lžicšlehačky
voda
sůl

Postup:

1. Šunku i okurky nakrájíme na kostičky a do mísy k nim přidáme nadrobno nakrájené houby, pokrájené kapie, citrónovou šťávu i majonézu
2. Nakonec do směsi vmícháme šlehačku
3. Želatinu rozpustíme ve dvou lžících studené vody, přidáme šálek horké vody a vše vlijeme do připravené směsi
4. Hmotu dobře promícháme a vlijeme ji do pudinkové formy vypláchnuté studenou vodou a vyskládané čtvrtkami nebo na kolečka nakrájenými vejci
5. Necháme v lednici ztuhnout asi 4-5 hodin.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy