REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybičky v aspiku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Aspiková mísa připravená z rybiček v kyselém nálevu, jogurtové omáčky, želatiny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 grybiček v kyselém nálevu
150 gsterilovaných okurek
150 gceleru
20 gželatiny
500 mlmasového vývaru
5 kskřepelčích vajíček
1 kskarotky
1 ksjarní cibulky
1 ksčervené papriky
4 lžíceocta
špetka drceného pepře
zelená petrželka
kopr
sůr
Na omáčku:
4 lžícebílého jogurtu
1 lžičkaolivového oleje
1 lžičkakečupu
1 lžičkavegety

Postup:

1. Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme je a oloupáme
2. Karotku a celer oškrábeme a nakrájíme na tenké nudličky, uvaříme je ve vývaru doměkka, potom vývar přecedíme a promícháme s octem, solí a pepřem
3. Do ochuceného vývaru přidáme želatinu, rozpustíme ji a zahřejeme na 80 °C
4. Na dno formy nalijeme malé množství rozpuštěného aspiku tak, aby zaplnil dno, necháme ztuhnout
5. Na vrstvu ztuhlého aspiku naskládáme nudličky kořenové zeleniny, nakrájené sterilované okurky, cibulku, papriku, rybičky, nasekané bylinky a nakonec půlky křepelčích vajíček
6. Vše zalijeme zbytkem připraveného aspiku a necháme řádně ztuhnout
7. Rybičky v aspiku podáváme s čerstvým pečivem a jogurtovou omáčkou, připravenou promícháním bílého jogurtu, olivového oleje, kečupu a vegety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy