Studené předkrm z Rakouska.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
400 g | ryby |
1/2 l | aspiku |
5 ks | malých sterilovaných cibulek |
4 ks | vajec |
1 ks | citrónu |
sterilované okurky | |
hlávkový salát | |
mletý pepř | |
majonéza | |
hořčice | |
fazolky | |
rajčata | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou rybu uvaříme doměkka v osolené a mírně okyselené vodě, potom ji vykostíme
2. Čerstvě připravený aspik (dle návodu na obalu) vychladíme do hustoty medu, nalijeme do kruhové formy a postavíme na několik minut do chladničky
3. Když na stěnách ztuhne tenká vrstva aspiku, rychle přelijeme tekutý aspik zpět do nádoby
4. Do formy urovnáme plátky rajčat a vařené fazolky, pokapeme je trochou aspiku a necháme opět v chladničce ztuhnout
5. Vychladlou rybu, vejce vařená natvrdo a cibulky nakrájíme na kostičky, přidáme majonézu, citrónovou šťávu, hořčici, mletý pepř a tekutý aspik
6. Vše lehce promícháme, urovnáme do připravené formy a necháme v chladničce ztuhnout
7. Před podáváním formu ponoříme na sekundu do horké vody, aspik rychle vyklopíme na kulatou mísu, do středu dáme ochucený hlávkový salát a aspik obložíme vějířky okurek.