Rodina Kaserer ze statku Niedermairhof používá při přípravě jídel mnoho vlastních produktů. Například v zimě u nich lze ochutnat jejich proslulé špekové knedlíky. Ovšem díky tomuto receptu si je můžete připravit i doma.
Ingredience:
1 kg | pečiva na knedlíky (tuhý bílých chléb) |
200 g | špeku |
3/4 l | mléka |
8 ks | vajec |
2 lžíce | pšeničné mouky |
1 svazek | čerstvé pažitky |
trocha oleje | |
voda | |
sůl |
Postup:
- Chleba nakrájejte na malé kostičky, vložte do mísy a přidejte na jemno nakrájený špek.
- Nakrájejte pažitku a posypte chléb se špekem.
- Rozmíchejte mléko, vejce a sůl, přelijte přes chléb a dobře promíchejte. Přidejte 2 lžíce pšeničné mouky a znovu promíchejte.
- Nechejte 15 minut odstát a poté mokrýma rukama vytvořte kulaté knedlíky.
- Knedlíky vařte pod pokličkou 15-20 minut.
Špekové knedlíky servírujte v hovězím vývaru nebo se zeleným či zelným salátem.
Poznámka:Recept k článku: Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně