Studený předkrm z vepřových nožiček, telecí hlavy, vepřové kůže, vajec, cibule….
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
500 g | vepřových kůží |
2 ks | vepřové nožičky |
2 ks | sterilovaných okurek |
1/2 ks | telecí hlavy (nebo 2 jazyky) |
4 ks | vajec |
1 ks | cibule |
kousek mrkve, celeru a petržele | |
mletý pepř | |
kapary | |
ocet | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Dobře omyté nožičky, hlavu (jazyky) a kůže zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka
2. Vývar procedíme a uvaříme v něm zeleninu pokrájenou na kousky
3. Maso obereme z kostí a nakrájíme na malé kousky, okurky a vajíčka uvařená natvrdo nakrájíme na plátky, přidáme kapary, mletý pepř, sůl, lehce promícháme a dáme do misky
4. Připravené potraviny zalijeme horkým vývarem, který jsme odpařením nebo přidáním vody upravili na objem 6 decilitrů, okyselíme a necháme v chladničce ztuhnout
5. Před podáváním nakrájíme huspeninu na plátky, posypeme drobně nakrájenou cibulí a pokropíme olejem a octem.