Recepty z Jižního Tyrolska. Tento recept je na originální kopřivové knödle ze Zmailerhofu z tamější selské kuchařky.
Ingredience:
300 g | pečiva na knedlíky |
300 g | kopřiv |
40 g | másla |
1/8 l | mléka |
4 ks | vajíčka |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
2 polévkové lžíce | mouky |
na špičku nože muškátového oříšku | |
špetka soli | |
pepř z mlýnku | |
Další: | |
60 g | hnědého másla |
40 g | parmazánu (nastrouhaného) |
Postup:
- Pečivo na knedlíky namočte do mléka. Kopřivy omyjte, blanšírujte, dobře vymačkejte, nasekejte na jemno a poté smíchejte s pečivem.
- Na jemno nakrájejte cibuli a česnek a poduste spolu na másle. Poté přidejte pečivo s vejci. Okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem, celou hmotu dobře hněťte. Nakonec přidejte trochu mouky a vytvořte malé knedlíky.
- Vařte je ve slané vodě asi 10 minut. Posypejte parmazánem a servírujte s povoleným zhnědlým máslem.
Recept k článku: Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně