REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sumec na roštu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované proužky sumce grilované na venkovním grilu.


Ingredience:
800 gsumce
80 goleje
4 kscibule
sladká mletá paprika
mletý černý pepř
petrželka
cibule
sůl

Postup:

1. Asi 2 cm silné proužky masa ze sumce osolíme, okořeníme pepřem a vložíme do hlubší mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a sekanou petrželku, promícháme a necháme asi 3 hodiny odležet v chladu
2. Rybu obalíme v mouce smíchané s paprikou, narovnáme na rošt grilu a přelijeme horkým olejem
3. Grilujeme po obou stranách 8 minut, během pečení poléváme rybu horkým olejem a na poslední 2 minuty posypeme kousky sumce změklou cibulí.

Poznámka:

Více o sumci velkém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Sumec velký.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy