REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špíz z kapra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jehlách napíchané kostky kapra, plátky anglické slaniny a půlky rajčátek, opečené na grilu potírané rozpuštěným máslem.


Ingredience:
600 gočištěného kapra zbaveného kostí a kůže
20 gmásla
6 kstenkých plátků anglické slaniny
5 ksmenších rajčátek
citronová šťáva
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kapří maso opláchneme a osušíme, nakrájíme na větší kostky, které osolíme a okořeníme pepřem, pokapeme citronovou šťávou, potřeme olejem a necháme chvíli odležet
2. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky nebo poloviny (záleží na jejich velikosti) a střídavě spolu s kostkami kapra a slaninou napícháme na grilovací jehly
3. Vytvořené špízy grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu, tak po 3 minutách z každé strany, za stálého potírání rozpuštěným máslem.

Doporučení:

Podáváme například s bramborovými hranolky a kečupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy