REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sumec na grilu se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso ze sumce je samo o sobě velmi tučné, nejlepší je vyuzené. Mladší kusy lze však s úspěchem i smažit v trojobalu nebo třeba grilovat …


Ingredience:
1 kgmladšího sumce
1 ksvětší červené papriky
1 kscukety
1-3 ksstroužky česneku
citronová šťáva
grilovací koření
pepř
sůl

Postup:

1. Maso stáhneme z kůže a nakrájíme filátka, která vykostíme a odstraníme z nich podkožní tuk
2. Připravené rybí filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a necháme hodinu odležet
3. Na grilu opékáme na každé straně kolem 10 minut (rybu nemusíme ani potírat olejem), ogrilované porce posypeme hustě opečenou paprikou, cuketou, cibulí a česnekem, podáváme s bramborem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy