REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šumavská hrachovka s ovarem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prostá polévka našich babiček.


Ingredience:
250 gžlutého loupaného hrachu
250 gvaru z rypáčku nebo ouška
1,5 lvody
1 ksmrkve
špetka mletého pepře
sůl

Postup:

1. Den předem namočený hrách uvaříme (v téže vodě) s očištěnou a nastrouhanou mrkví, ovarem, špetkou pepře a solí
2. Uvařený hrách prolisujeme přes síto nebo semeleme na masovém strojku
3. Měkké maso vybereme, oddělíme od kostí, pokrájíme na kostičky a promícháme s prolisovaným hrachem
4. Dochutíme kořením, osolíme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy