REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štramberačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z Novojičínska připravená z kyselého mléka nebo kysané smetany, brambor, hladké nebo polohrubé mouky, čerstvého nebo sterilovaného kopru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gsyrových brambor
40 ghladké nebo polohrubé mouky
2 dlkyselého mléka nebo kysané smetany
bobkový list
nové koření
celý pepř
kmín
ocet
voda
sůl
čerstvý nebo sterilovaný kopr

Postup:

1. Oloupané a pokrájené brambory vaříme v osolené vodě s kořením
2. K téměř měkkým bramborům přilijeme kysanou smetanu nebo mléko s rozkvedlanou moukou a za častého míchání dovaříme
3. Nakonec polévku podle chuti přikyselíme a okořeníme sekaným koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy