REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špírková polévka s vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Těšínska.


Ingredience:
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
60 gslaniny (špírky)
40 gkrupice
2 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Drobně nakrájenou slaninu rozpustíme, přisypeme krupici a osmažíme dozlatova
2. Zalijeme vodou, přidáme očištěnou pokrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a vše uvaříme doměkka
3. Osolíme a do hotové polévky vlijeme rozkvedlaná vejce, pak již nevaříme a polévku ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy