REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šajtlava

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravovaná v regionální kuchyni z vody, kyselého zelí, brambor, kořenové zeleniny …


Ingredience:
200 gkyselého zelí
200 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
200 gbrambor
1,5 lvody
1 kscibule
2 lžícehladké mouky
1 lžíceškvařeného hovězího morku
mleta sladká paprika
sůl

Postup:

1. Zeleninu nakrájíme na nudličky, spolu se zelím dáme vařit do 1,5 litru vody
2. Přidáme brambory pokrájené na kostičky, nakrájenou cibuli a zahustíme nasucho opraženou moukou
3. Hotovou polévku ochutíme solí, okořeníme paprikou a omastíme vyškvařeným morkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy