REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studenské masové krokety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krokety z jehněčího mletého masa, cibule a dalších ingrediencí, obalené ve slanině, zabalené do alobalu, pečené na grilu nebo v troubě.


Ingredience:
600 gjehněčího (hřbet, kýta)
150 gplátky anglické slaniny (šunkový salám)
1 lžíceostré hořčice
1 lžičkacitronové šťávy
100 mlčerného piva
4 ksžemlí
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
tuk na potření
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso umeleme s oloupanou cibulí, oloupanými stroužky česneku a pokrájenými žemlemi namočenými v černém pivu
2. Přidáme ostrou hořčici, citronovou šťávu, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme
3. Ze směsi vytvoříme krátké válečky, které ještě zabalíme do plátků slaniny nebo šunkového salámu a do tukem potřených kousků alobalu
4. Balíčky pečeme asi 30 minut na grilu nebo na plechu v troubě.

Doporučení:

Podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy