Krokety z jehněčího mletého masa, cibule a dalších ingrediencí, obalené ve slanině, zabalené do alobalu, pečené na grilu nebo v troubě.
Ingredience:
600 g | jehněčího (hřbet, kýta) |
150 g | plátky anglické slaniny (šunkový salám) |
1 lžíce | ostré hořčice |
1 lžička | citronové šťávy |
100 ml | černého piva |
4 ks | žemlí |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
tuk na potření | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso umeleme s oloupanou cibulí, oloupanými stroužky česneku a pokrájenými žemlemi namočenými v černém pivu
2. Přidáme ostrou hořčici, citronovou šťávu, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme
3. Ze směsi vytvoříme krátké válečky, které ještě zabalíme do plátků slaniny nebo šunkového salámu a do tukem potřených kousků alobalu
4. Balíčky pečeme asi 30 minut na grilu nebo na plechu v troubě.
Podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami.