REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špikovaná jehněčí kýta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou prošpikovaná jehněčí kýta, upečená v troubě doměkka, servírovaná například s bramborovým knedlíkem, opečenou cibulkou a podušeným špenátem.


Ingredience:
1 kgjehněčí kýty v celku
200 gslaniny
2-3 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
hladká mouka
majoránka
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Kýtu odblaníme, opláchneme vodou a pomocí nože nebo špikovací jehly prošpikujeme kousky slaniny
2. Prošpikovanou osolenou a pepřem okořeněnou kýtu položíme do pekáče, posypeme nakrájeným česnekem cibulí, podlijeme vodou, přidáme lžíci sádla, 1/
2 lžičky majoránky a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení poléváme šťávou, podléváme dle potřeby vodou a obracíme
3. Upečenou kýtu nakrájíme na plátky, šťávu propasírujeme přes sítko, zaprášíme hladkou moukou
4. Nakrájenou kýtu dáme zpět do pekáče, podlijeme propasírovanou šťávou a 5-10 minut necháme péct
5. Jednotlivé porce podáváme podlité šťávou nejlépe s bramborovým knedlíkem, smaženou cibulkou a smetanovým špenátem.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy