REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Spišská roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z jehněčí kýty naplněná nádivkou z uvařené rýže, nožek párků, kyselé okurky a papriky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gjehněčí kýty bez kosti
100 grýže
2 ksvětší kyselé okurky
2 ksnožky tenkých párků
1 kscibule
1 ksvejce
1/2 ksčervené papriky
1 lžícehladké mouky
vývar na podlévání
mletý černý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme ji a vmícháme syrové vejce
2. Jehněčí kýtu očistíme a nařízneme na jeden velký plát, ten rozklepeme, osolíme a okořeníme pepřem
3. Na plát masa poklademe uvařenou rýži a do středu umístíme uzeninu, rozkrájené okurky a nudličky papriky
4. Kýtu svineme do tvaru rolády a zajistíme provázkem
5. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a rozprostřeme ji na dno pekáče
6. Roládu pokapeme olejem a položíme na cibuli, podlijeme ji vývarem a dáme do vyhřáté trouby na 190 °C, pečeme asi 60 minut, průběžně maso přeléváme výpekem
7. Jakmile je maso měkké, přelijeme šťávu z pekáče do hrnce a zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou v troše vody
8. Šťávu dle potřeby ještě rozředíme vývarem, dochutíme kořením a ještě 10 minut povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy