REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studená zeleninová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová polévka podávaná za studena.


Ingredience:
450 grajčat
20 gkopru
1 lkysaného mléka
1 ksokurky
1 ksstroužku česneku
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Okurku i rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky 2. Vše dobře promícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno pokrájeným koprem
3. Zalijeme troškou oleje, opepříme a osolíme
4. Kysané mléko rozšleháme a přilijeme, potom vše dobře zamícháme a podle potřeby přikyselíme mlékem
3. Polévku dáme do ledničky pořádně prochladnout.

Doporučení:

– Mají-li okurky tvrdý vnitřek, nasekají se nadrobno.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy